U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

ONZE OEFENLOCATIE:

PV De Vriendenpost, Molenkampsweg 9 Zwolle. Op woensdagen van 19-21 uur.  >>>>>>>>>>

KOORINFORMATIE. 

Het koor is op 8 oktober 1980 in Zwolle begonnen als het Zwols Politie  Mannenkoor. I.v.m. reorganisatie van de politie is de naam in 1998 veranderd in IJssellands Politie Mannenkoor. Vanaf de oprichting is Riekus Hamberg dirigent van het koor dat thans uit 29 leden bestaat.

 

 

BEGELEIDERS.

Er zijn diverse pianisten, die het koor begeleiden, zoals Gezinus Veldman (1)(vaste pianist), en bij diens afwezigheid o.a. Daniel Rouwkema (2), Johan Bredewout (3), Jorrit Woudt (4), Herman Boerman (5)of Jilke van der Veer (nog geen foto beschikbaar). Tevens heeft de bekende Jan Lenselink (6) het koor een aantal keren begeleid o.a. tijdens een Nationaal Politiekorencencert te Apeldoorn. Link naar zijn website: http://www.wingsmusic.nl/

 

 

Bij optreden in bejaardenhuizen etc. wordt het koor begeleid door Riekus Hamberg.

 

 

 


  

Begeleiding bij KERST-CONCERT.

 

Speciaal bij ons Kerstconcert in de Dominicanenkerk te Zwolle (de zondagmiddag vòòr Kerst) wordt het koor begeleid door Anneke Hamberg. Ook verzorgt zij soms een solo-optreden samen met een ander gastsolist(e).

 

Anneke Hamberg ontving orgellessen bij Annie Blankenstein aan de Streekmuziekschool te Hardenberg en studeerde vervolgens kerkmuziek bij
Gerrit Hoekstra. Tevens studeerde zij oude muziek speciaal voor clavecimbel bij Hanneke v.d. Harst, Zwolle.
Anneke is organist van de Hervormde kerk in Ommen en de Hessenwegkerk in Hardenberg-Heemse. Regelmatig speelt zij in de serie 'Donderdagavondconcerten' in Hardenberg.

De foto van haar is achter het orgel van de Westminster Abbey in
Londen.

 

 

 

 

                                                                                 Westminster Abbey, Londen  →